Naar mobiele versie


De test

Ik zie dezelfde test als gisteren.

In het weekend klopt dat, want op zaterdag en zondag zijn er geen nieuwe tests.

 

Als je op andere dagen de vorige test ziet, heeft je webbrowser onthouden wat er de vorige dag op de testpagina stond. Dat gebeurt weleens als de internetverbinding slecht is. Dan gaat de computer in z'n eigen geheugen (cache) graven naar de inhoud van de testpagina.

Dit kun je soms verhelpen door de testpagina (nog voordat je iets invult) te vernieuwen (toets F5).

 

Als je in het dagelijkse mailtje de link 'rechtstreeks naar de test' gebruikt, kan dit probleem niet optreden, want in die link zit ook de testdatum verwerkt.

 

 

Er staat dat ik de test al gedaan heb en dat is niet waar.

 

Iemand anders heeft de test ingevuld met jouw inlog. Je hebt waarschijnlijk onlangs op een andere computer (bij familie, vrienden of een collega) een keer ingelogd met de keuze "onthoud mij".

Als die persoon zelf ook deelnemer is, heeft hij/zij waarschijnlijk niet eens in de gaten dat boven in beeld jouw e-mailadres staat.

 

Dit kun je oplossen:

  • Bedenk sinds wanneer het probleem optreedt.
  • Waar heb je ooit met jouw e-mailadres ingelogd op deze website?
  • Ga nog eens naar die computer en zorg dat je daar uitlogt.
    Of:
  • Stuur een bericht naar de gebruiker van die andere computer en vraag of hij/zij even met de eigen inloggegevens wil inloggen.
  • Boven in beeld is te zien, met welk adres is ingelogd.

 

Is er een tijdlimiet?

 

Nee, er is geen tijdlimiet.

 

We hebben ervoor gekozen om geen tijdfactor in te bouwen. Dit heeft meerdere redenen:

  • Om hoog te scoren, ga je snel beslissen en dus minder goed nadenken. Gokken en afraffelen worden dan belangrijker dan de inhoud.
  • Om hoog te scoren, gaan de slimmeriken eerst langs een andere weg op zoek naar de goede antwoorden voordat ze de test invullen. Het hacken wordt dan belangrijker dan de inhoud.
  • Bij een onverhoopte stagnatie op de server zou de score daaronder lijden, wat vervolgens veel technische nazorg oplevert om alles weer te corrigeren.

De test bevat elke dag vier vragen. Het is juist fijn als iedereen daar heel even de tijd voor neemt. De rest van de dag mag iedereen weer naar hartenlust stressen.

 

 

Kan ik de test meer dan één keer doen op één inlog?

 

Ja, dat kan. Nadat je de test hebt ingevuld en de score hebt bekeken, kun je (onder aan de pagina) klikken op "Klik hier om de test nog eens te doen". Daarna krijg je dezelfde test weer te zien. Laat bijvoorbeeld een leerling de antwoorden invullen en op Verzend klikken. Je ziet wat deze leerling goed en fout deed.

Dit kun je eindeloos herhalen. Alleen de eerste serie van vier antwoorden telt mee voor je persoonlijke score. De rest wordt niet opgeslagen.

 

 

Hoe blader ik naar een test van een andere datum?

 

Boven de test staat een datum met een pijl naar links. Klik op die pijl en je ziet de vorige test van hetzelfde niveau. Je ziet nu ook een pijl naar rechts. Daarmee kun je weer naar een latere datum bladeren.

 

Als je snel wilt zien welke tests je nog niet hebt ingevuld, kies dan Scoreverloop. In deze grafiek van zes weken zie je precies welke tests je nog kunt inhalen. Klik op die verticale balk in de grafiek en je gaat rechtstreeks naar die test.

  

Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  NU Beter Spaans  Beter Bijbel  Beter Afrikaans  Plus-Taaltest  

© 2010 - de Beter-websites zijn een initiatief van

Martin van Toll Producties