MOB-versie | Naar grote versieNiveaus

Wat is er gebeurd met de snuffelknoppen?

 

Tot 18 maart 2019 hadden bijna alle Beter-websites 'snuffelknoppen'. Er waren wel drie niveaus, maar je deed mee op één van die niveaus. Alleen op dat niveau werd je score opgeslagen. De twee andere niveaus kon je wel bekijken, maar je antwoorden werden niet opgeslagen. Snuffelen heette dat.

 

De snuffelknoppen zijn veranderd in volwaardige niveauknoppen. Je kunt nu de test van alle niveaus invullen terwijl je score wordt opgeslagen. Welk niveau als eerste wordt voorgeschoteld, kun je instellen bij Instellingen, Mijn gegevens. Dat noemen we je opstartniveau.

 

 

Ik zie de test van een verkeerd niveau.

 

Boven de test zitten tabjes waarmee je kunt wisselen tussen de niveaus. Klik op het tabje van het niveau dat je wilt zien.

 

Bij Instellingen, Mijn gegevens kun je kiezen welk niveau je altijd als eerste wilt zien.

 

 

Kan het ook moeilijker dan niveau 3?

 

Dat kan niet op onze websites. Wij hebben op de meeste websites drie niveaus. Bij Beter Spellen en Beter Rekenen zijn dat de landelijke referentieniveaus 1F, 2F en 3F van de Commissie Meijerink.

 

Ondanks de uitvoerige richtlijnen van deze commissie zijn de grenzen vaak wat vaag. Een opgave kan een grensgeval zijn. Er spelen vaak meerdere factoren mee bij het bepalen van de niveaus. Bij spelling is dat bijvoorbeeld niet alleen de moeilijkheid van een toegepaste regel, maar ook de alledaagsheid van het woord. Bij rekenen is niet alleen het aantal bewerkingen van belang, maar ook de hoeveelheid tekst.

 

Wij leggen geen verantwoording af waarom de classificatie van een opgave is zoals hij is. Dat zou te veel tijd kosten. Vragen over dit onderwerp kunnen wij dus niet in behandeling nemen.

 

 
Dit is een muismat van Beter Rekenen:

Breuken, kommagetallen en procenten (meer info? klik hier)
Breuken, kommagetallen en procenten.

Een spiekbrief onder je muis bestellen?
Kies uit acht modellen.
Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  NU Beter Spaans  Beter Bijbel  Beter Afrikaans  Plus-Taaltest  

Martin van Toll Producties